БСП поиска премиерът акад. Николай Денков да обясни ще предоставяме ли военни на

...
БСП поиска премиерът акад. Николай Денков да обясни ще предоставяме ли военни на
Коментари Харесай

БСП поиска Денков да обясни ще предоставяме ли военни на Украйна

БСП поиска премиерът акад. Николай Денков да изясни ще предоставяме ли военни на Украйна. От партията са внесли искане за незабавно чуване на министър-председателя по отношение на изявлението му, че България е подготвена да разисква двустранно съглашение за сигурност с Украйна.

„ Внесохме в Народното събрание искане за незабавно чуване на министър-председателя Денков по отношение на изявлението му, че България е подготвена да разисква двустранно съглашение за сигурност с Украйна “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ В подтекста на срещата на европейските водачи в Париж, разчитаме като подготвеност да се даде армия. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изказване, че въпреки и да не е реализиран консенсус в този момент и незабавно, в бъдеще стои открит въпросът за даване на жива мощ по двустранни съглашения сред страни - членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна “, сподели Нинова.

Лидерът на социалистите добави, че такава вест беше доказана и от премиера на Словакия Роберт Фицо, който „ също сподели, че въпреки и да не е реализиран консенсус, такава тематика се разисква и го побиват тръпки от документите, които чете “.

Нинова разгласи, че от Българска социалистическа партия желаят да знаят за какво Денков прави тези изказвания, от името на кой орган е акредитиран да прави такива изказвания, и какво има поради. „ Призоваваме и всички други опозиционни парламентарни сили изрично да се противопоставим на това, и българските жители приканвам за безапелационен отпор на каквото и да е, даже и вероятно решение за даване на български бойци и жива мощ в Украйна “, прикани тя и добави, че за Българска социалистическа партия това значи замесване директно на България във война.

Нинова напомни, че преди повече от година от Българска социалистическа партия предупреждаваха, че може да си стигне до този миг – „ до изпращане на армия “. „ Тогава всички ни се нахвърлиха, че плашим хората, че се заиграваме със страховете. Този миг пристигна. Така че чакаме на следващия ден незабавно Денков да пристигна в Народното събрание и да изясни какво прави, от чие име го прави, с какъв мандат го прави, какво има поради, както и политическите сили, които поддържат държавното управление, да заявят ясно и изрично своята позиция “, заключи тя.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР